Valter Parve: JOKK Pärnu moodi

Valter Parve
, Pärnu linnavolikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valter Parve.
Valter Parve. Foto: PP

Pärnu linnavolikogu kiitis heaks Rääma 27 sõudebaasi arendamise plaani – igati väärt ettevõtmine! Kahjuks tegi eelnõud ette valmistanud linnavalitsus sellesama vea, mida on teinud mitu korda varemgi: läks vastuollu linna arengukava väärtuste loetelus esikohale paigutatud osalusdemokraatia põhimõttega: “Pärnu linnaelu oluliste küsimuste arutellu kaasatakse võimalikult palju linnakodanikke. Tunnistatakse elanike seisukohtade paljusust ja võimaldatakse nende esitamist. Aus ja läbipaistev linnaelu juhtimise arutelu aitab kaasa tugeva kodanikkonna kujunemisele, kes väärtustavad oma linna ja seisavad hea linna ühtse identiteedi ja avalike hüvede õiglase ja otstarbeka jaotamise eest. Sidus Pärnu on ühisväärtus, millel põhinevad linnaelu otsustusprotsessid, koostöö naabritega ja linna osalemine üleilmastumises. Hoolides ja panustades üheskoos ...”.

Tegelikult midagi niisugust ei toimunud, aga juriidiliselt oli kõik korrektne ehk JOKK: kõnealuse sõudebaasi eelnõu tekstiga sai iga soovija linnavalitsuse ruumides ju tutvuda ja sinna oma ettepanekud lisada.

Eelnõu koostamise eest vastutav abilinnapea Rainer Aavik just niimoodi mu küsimustele vastaski. Kahjuks on tegemist kaasamise kõige leigema (võimuliidule küll kõige mugavama) vormiga. Palgaliste poliitikute ja ametnike sisulist huvi kaasamise põhimõttest kinni hoida näidanuks see, kui näiteks sõudebaasi tuleviku kohta oleks küsitud arvamust Rääma linnaosa arengu huvides tegutsevalt Nooruse seltsilt. Veel parem: kohe alguses tulnuks sealtkandi inimestega aru pidada ja ideid kaaluda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles