Noorkokk: Presidendi vastuvõtu peolised tulid suupistete eest isegi tänama

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorkokk Kristiina Sireli (paremal) valmistamas maitsvaid peopäeva suupisteid.
Noorkokk Kristiina Sireli (paremal) valmistamas maitsvaid peopäeva suupisteid. Foto: Pärnumaa Kutsehariduskeskus

Reedel Eesti Vabariigi 99. aastapäeva presidendi vastuvõtul suupisteid valmistanud Pärnumaa neiu Kristiina Sireli peopäeva emotsioonid on ülevad. “Presidendi kantselei peakokk Taigo Lepiku professionaalsel juhendamisel sujus söögivalmistamine ääretult ladusalt ja kogu vastuvõtu köögitoimkond oli võrratu,” jagas muljeid 18aastane Pärnumaa kutsehariduskeskuse kokaõpilane.

Peale Kristiina valmistasid suupisteid teisedki mullu Eesti noorkoka, noorkondiitri, koolikoka konkursside võitjad ja seitse tippkokka. “Tippkokkadega üheskoos suursuguse peo tarvis toitu valmistada oli mulle hindamatu kogemus. Esiti tekitas suur meedia tähelepanu minus veidi ärevust, kuid oma ala proffidega töötamine kasvatas hoopis enesekindlust ja avardas silmaringi,” tõdes Kristiina.

Kui enne 24. veebruari pidid vastuvõtul pakutavad maitsed jääma saladuseks, võis Kristiina nüüd rääkida lähemalt, milliste maitsvate hõrgutistega külalisi kostitas. “Sel aastal väärtustati eriti Eesti toorainet. Esindatud olid paljud Eesti piirkonnad. Valmistasime üle 18 000 suupiste, millest enamik olid soolased,” selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles