Video pesumasinasse topitud kassipojast viib mehed kohtu ette (3)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noormees postitas Facebooki video kassipojast pesumasinas, leides, et vaatepilt on naljakas.
Noormees postitas Facebooki video kassipojast pesumasinas, leides, et vaatepilt on naljakas. Foto: Kuvatõmmis

Lääne ringkonnaprokuratuur on esitanud süüdistuse juhtumi kohta, kus Pärnumaa noormees riputas Facebooki video töötavast pesumasinast, milles piinles kassipoeg.

7. märtsil astuvad kohtu ette Aivar ja Kermo, keda prokuratuur süüdistab looma julma kohtlemise paragrahvi alusel. Seaduse järgi võib kohus sellise teo eest mõista rahalise karistuse või kuni aastase vangistuse.

Küsimusele, miks astub selles juhtumis kohtu ette kaks inimest, Lääne ringkonnaprokuratuur vastust ei andnud. "Kuna tegu on kokkuleppemenetlusega, ei pea prokurör võimalikuks sellest asjast enne kokkuleppe kohtus kinnitamist rääkida," vastas prokuratuuri pressiesindaja Urmas Glase.

Möödunud aasta lõpul ajas sotsiaalmeedia kihama Eesti loomakaitse liidu juhatuse esimehe Heiki Valneri teade noormehest, kes postitas oma Facebooki lehele video töötavasse pesumasinasse topitud kassist.

Loomakaitse liidu juhi jutu järgi pidas kõnealune noormees salvestist pesumasinas keerlevast kassipojast naljakaks ja lisas sellele kolm pisarateni naervat emotikoni. Kui aga tuttavad teda kritiseerima hakkasid, kadus video kähku.

"Nüüdseks kustutatud videot nägid väga paljud ja sellest tekkis elav arutelu," rääkis Valner möödunud aastal Pärnu Postimehele. "Nagu ikka väitis noormees esiti, et tema ei tea sellest midagi ja et video oli internetist tõmmatud."  

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles