Kalev Vilgats: Politsei, kommid ja kevadekuulutajad

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vilgats
Kalev Vilgats Foto: PP

Uskumatu, aga tõsi. Esimest korda räägivad inimeste vastukajad politseioperatsioonist positiivselt. Vähemalt neilt autojuhtidelt, kellele kainuse suhtes ei olnud midagi ette heita ja kes silmi suureks ajades kommi järele küünitades viskasid nalja, et loodetavasti pole tegemist likööri omadega. Politsei lubas, et liiklejaid ootab üllatus, kui veebirakenduses Teomeeter antakse 100 000 liikluslubadust. Antigi ja enam kui paari tuhande võrra ülegi.

Pidades silmas, et kergliiklusteede rohkes Pärnus on sulailmade jätkudes varsti esimesed kaherattalised kevadekuulutajad kohal, oli huvitav lugeda, mida rattasõiduga seoses lubati. Näiteks tõotasid autojuhid jätta mööda sõites jalgratturile küllalt ruumi. Ratturid lubasid anda käega märku, kui hakkavad suunda muutma. Samuti võtta jalgrattaga sõiduteed ületades hoogu maha, kasutada pimedas sõites esi- ja tagatuld. Võtta kiirust maha jalakäijate vahel sõites (tarviline tarkus suvisel Rüütli tänaval). Teha peatuse, kui on tarvis rattaga sõites telefoniga toimetada.

Kõik nõksud, nipid, head ideed, mis aitavad parandada liikluskultuuri, on teretulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles