Algas kirjapanek avatud talude päevale

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste hulgas osales eelmisel avatud talude päeval Panga talu Tori vallas.
Teiste hulgas osales eelmisel avatud talude päeval Panga talu Tori vallas. Foto: Gertrud Alatare/

Täna algas talude ja põllumajandustootjate registreerimine 23. juulil toimuvale üle-eestilisele avatud talude päevale.

Maaeluminister Tarmo Tamme sõnutsi kutsub avatud talude päev inimesi kohaliku toidu allikani. "See aitab tugevdada eestimaalaste sidet maaeluga ja annab põllumeestele võimaluse oma toodangut otse tarbijale müüa," lausus Tamm. Ta tõi esile, et avatud talude päeval saavad tootjad vahetult leida püsitarbijaid ja reklaamida oma töid-tegemisi.

Külastajad näevad avatud talude päeval nii suuri farme kui väiketalusid, põnevaid põllumajandusmasinaid, eri loomi ja taimi. Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid. Igal talul on oma programm, kus ta toob esile oma eripära.

Mullu võttis külalisi vastu 234 talu ja põllumajandustootjat. Talusid külastati umbes 85 000 korda.

Aasta varem esimesel avatud talude päeval avas huvilistele uksed 147 talu ja põllumajandustootmist. Talusid väisati pea 45 000 korda.

Tänavust avatud talude päeva korraldavad maaeluministeerium, maamajanduse infokeskus, Eesti põllumeeste keskliit, Eestimaa talupidajate keskliit ja Eesti põllumajandus-kaubanduskoda. Kaasatud on kohalikud Leader-tegevusgrupid ja Eesti külaliikumine Kodukant, mille vabatahtlikud koordinaatorid aitavad põllumajandustootjail ja talunikel selleks päevaks valmistuda.

Avatud talude päev sündis maaeluministeeriumi, maamajanduse infokeskuse ja Järvamaa avatud talude eestvedajate koostöös. Päeva korraldamist rahastatakse "Eesti maaelu arengukavast 2014–2020" ja Euroopa maaelu arengu põllumajandusfondist.

Osalemiseks saab talu või põllumajandustootmise registreerida 1. maini veebilehel http://www.avatudtalud.ee/#talule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles