Maanteeamet soovitab rehvivahetusega oodata

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rehvivahetusega võib veel oodata.
Rehvivahetusega võib veel oodata. Foto: Eero Vabamägi

Kuigi tänasest,1. märtsist tohib Eestis sõita suverehvidega, ei soovita maanteeamet veel rehvivahetusega kiirustada. Muutliku ilma tõttu võib teedel esineda jätkuvalt libedust, mis muudab suverehvidega sõidu äärmiselt ohtlikuks.

"Talverehvide kohustuslik kasutusaeg (15. oktoobrist 1. märtsini) saab küll läbi, päevased temperatuurid on valdavalt plusspoolel ja suuremad teed lumevabad, kuid rehvivahetusega ei tasu kiirustada. Öösel on külmakraadid ja püsib libeduse oht. Naastrehvidega võib sõita 31. märtsini, talviste tee- ja ilmaolude korral 30. aprillini. Seega ei maksa veel rehvitöökotta tormata," selgitas maanteeameti liiklusekspert Villu Vane.

Talverehvide kasutamine on Eestis kohustuslik 1. detsembrist 1. märtsini. Naastrehvidega sõitmine on lubatud 15. oktoobrist 31. märtsini, talviste teeolude puhul 30. aprillini. Naastudeta talve- ehk lamellrehvidega tohib sõita aasta läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles