Romek Kosenkranius: Korrakaitse – õigus või kohustus?

Romek Kosenkranius
, vabatahtlik abipolitseinik ja linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romek Kosenkranius.
Romek Kosenkranius. Foto: Pärnu linnavalitsus

Olen lugupeetud siseministriga (vt "Andres Anvelt: Korrakaitse - kas ainult politsei privileeg?") väga nõus, et korrakaitse on iga kodaniku ja ametniku õigus. Kui vaatame korrakaitset kohustuste poole pealt, on loodud vaid üks ametiasutus, mille põhitegevus on avaliku korra tagamine meie riigis: Eesti politsei. Muidugi on põhiseadusliku õiguskorra tagamise ülesanne antud paljudele muudele ametiasutustelegi.

Maksu- ja tolliameti töötajatel on maksu- ja tollikuritegude/väärtegude puhul menetluse korraldamise õigus, kaitsepolitseiameti töötajad hoiavad pilku peal nendel isikutel, kes võivad tahta meie riigikorda muuta või on korrumpeerunud, keskkonnainspektsioon menetleb röövpüüdjate või loodusega sigatsevate inimeste tegusid.

Kohaliku omavalitsuse korrakaitseametnikudki käsitlevad paljusid pisirikkumisi, näiteks lemmikloomade pidamise eeskirja rikkumine, murule parkimine, piletita sõit, heakord, aga panna linnavalitsuse ametnik 24 tundi ööpäevas, kumminui ja käerauad vööl, tänavale politseiniku tööd tegema ... See on juba liiast! Avaliku korda peaks riigis põhitööna tagama ööpäev läbi ikka politsei!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles