Arhitekt kohtub loodusega

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse keskseks tööks nimetab arhitektitöö kõrvalt vabaloominguga tegelev Ahti Sepsivart kuldse keskmega pilti, mida võib vaadelda nii energiakeskuse kui ruumi hingena.
Näituse keskseks tööks nimetab arhitektitöö kõrvalt vabaloominguga tegelev Ahti Sepsivart kuldse keskmega pilti, mida võib vaadelda nii energiakeskuse kui ruumi hingena. Foto: Alar Raudoja

Arhitekt Ahti Sepsivart loob oma näitusel “Jumalate arhitektuur” harmoonias ruumi, kus kohtuvad inimene, loodus ja ehituskunst.

Sepsivart õpib Eesti kunstiakadeemias arhitektuuri ja linnaplaneerimise eriala magistriõppes ning kirjutab selle kõrvalt arhitektuuriprojekte. Palgatööna tuleb mehel eramaju ja ühiskondlikke hooneid kavandades arvestada klientide soovidega, kuid kunst pakub loomevabadust.

“Minu töö on konkreetne ja maine. Kunst nõuab intellekti, vaimsust ja kohalolu: ainult mina, kõiksus ja hetk, kus sünnivad tõelised nägemused,” rääkis grupinäitustel, performance’itel ja tänavakunstiprojektides osalenud, installatsioone ja illustratsioone loonud kunstnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles