Ikka napib tahet palgata puudega inimene

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa puuetega inimeste koja juhi Toomas Mihkelsoni hinnangul pole töövõimereformi edu maapiirkondades tõenäoline: maal napib niigi töökohti ja puudega inimese palkamist sellises olukorras ei kaalutagi.
Pärnumaa puuetega inimeste koja juhi Toomas Mihkelsoni hinnangul pole töövõimereformi edu maapiirkondades tõenäoline: maal napib niigi töökohti ja puudega inimese palkamist sellises olukorras ei kaalutagi. Foto: Mailiis Ollino

Pimemassöörid spaas ja kurdid õmblejad padjavabrikus on juba teada näited Pärnu puuetega inimeste tööturul osalemise kohta. Aasta algusest rakendunud töövõimereform koos mitmesuguste tugiteenustega nii töövõtjatele kui -andjatele pole seda pilti mitmekesistanud.

“Kas nad on tõesti kellegi juurde võtnud?” avaldas Pärnumaa puuetega inimeste koja juht Toomas Mihkelson imestust, kui sai teada, et töötukassa tõi reformi kasutegurina näitena esile Tervise spaa personalivaliku. Tõesti, peale kahe teada-tuntud pimemassööri palkas spaa eelmisel aastal ühe liikumispuudega töötaja.

Tervise personalijuht Virge Grant märkis, et sellise valiku taga oli pigem töökäte nappus kui reformiga kaasnenud kampaaniad ja abimeetmed. Pikemaks aruteluks ja tööandja kogemuste jagamiseks ta praegu valmis polnud. “Vastaksin sellele küsimusele hea meelega näiteks poole aasta pärast, kui oleme aru saanud, kuidas tegelikult need inimesed meie töökollektiivis hakkama saavad ja kuidas kollektiiv on vastu võtnud. Praegu võin öelda, et kerge see teema kindlasti ei ole,” oli Grant otsekohene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles