Kas Endla hakkab teatriaasta auhindade jagamisel loorbereid lõikama?

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest "Kopsud".
Stseen lavastusest "Kopsud". Foto: Mats Õun

Eesti teatriaasta 2016. aasta auhindade nominentide reast leiab Endla suisa seitsmel korral, neist kolm on seotud lavastusega "Kopsud". Endla teatri juht Roland Leesment ütles, et "Kopsude" nomineerimine kolmel korral oli tema jaoks ootuspärane.

"Mind puudutas ennast ka see lugu. See on ju tegelikult väliselt üsna minimalistlikult lahendatud ja seda ilmselt taotluslikult, sellises keskkonnas tuleb näitlejameisterlikkuse kõrgpilotaaž hästi esile," analüüsis Leesment. "Seda ei ole varjutanud mingisugused muud tehnilised ega vormilised asjad. Seal ongi väikses auditooriumis kaks inimest ehedalt publiku ees ja lavakujunduslik esteetika on sellele toeks olnud."

Lavastaja auhinna nominent on Taago Tubin lavastusega "Kopsud" ja sama lavastusega on kunstniku auhinnale nomineeritud Liisa Soolepp. Minimalistlikus lavakujunduses täidavad liivakasti tühjad kilekotid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles