Pildid: Kellukese lasteaias õpiti silmi hoidma ja kaitsma

, Pärnu Kellukese lasteaia õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu lasteaed Kelluke töötab sellel aastal projekti "Nutikalt terveks" järgi, mille raames toimus veebruaris tervisenädal "Nutisilm".

Eesmärk oli teavitada lapsi ja nende vanemaid silmadega seotud probleemidest ja pakkuda reaalseid lahendusi murede lahendamiseks.

Nädal algas nutitegevusega: lapsed õppisid end tahvelarvutist õigel kaugusel hoidma. Õpiti mõistma puhkepauside vajalikkust ja tehti silmavõimlemist. Samuti omadati uusi teadmisi silma ehituse kohta.

Teisel päeval ootas lapsi mänguhommik koos muinasjututegelastega lasteaia saalis. Lapsed tegid Buratino ja Malviinaga lõbusaid ja kasulikke nägemis- ja täpsusharjutusi.

Kolmandal päeval korraldati lasteaia õpetajatele ja õpetaja abidele tööohutuskoolitus, mille käigus pöörati tähelepanu just silmade tervishoiule. Tervishoiutöötaja rääkis silmaprobleemidest ja nutivahenditest ning nende seosest. Samuti juhatas ta silmaharjutuste töötuba.

Neljas päev oli mõeldud eeskätt lastevanematele. Nad said rühmas koos lastega mängida neid nutimänge, mida nende järeltulijad sel nädalal mänginud olid, ja kuulda, mida uut lapsed teada olid saanud. Koos tehti silmavõimlemist ja degusteeriti toiduaineid, mis on silmadele kasulikud.

Reedel tegid lapsed ühes õpetajatega nädalast kokkuvõtte nutisilma-teemalise kollaažina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles