Tühjad kilekotid võitsid teatriaasta žürii südame

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carita Vaikjärv ja Märt Avandi mängivad lavastuses “Kopsud” keskkonnateadlikku paari, kes soovivad last saada.
Carita Vaikjärv ja Märt Avandi mängivad lavastuses “Kopsud” keskkonnateadlikku paari, kes soovivad last saada. Foto: Mats Õun

Eesti teatriaasta auhindade nominentide reast leiab Endla suisa seitsmel korral, neist kolm on seotud lavastusega “Kopsud”. Endla teatri juht Roland Leesment avaldas, et “Kopsude” esiletõus tuli ootuspärasena.

“See lugu puudutas mindki. Väliselt on see üsna minimalistlikult lahendatud ja seda taotluslikult: niisuguses keskkonnas tulevad inimestevahelised suhted ja näitlejameisterlikkuse kõrgem pilotaaž hästi esile. Muud tehnilised ega vormilised asjad ole seda varjutanud,” analüüsis Leesment. “Seal ongi kaks inimest väikeses ruumis ehedalt publiku ees ja lavakujunduslik esteetika on pakkunud sellele puhtale emotsioonile tuge.”

Lavastaja auhinna nominent on Ugalast üheks tööks Endlasse põiganud Taago Tubin, jällegi lavastusega “Kopsud”. Sama lavateosega on kunstniku auhinnale nomineeritud Liisa Soolepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles