Pärnakate kapten valiti ühisliiga kuu parimaks mängijaks

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu VK mängija Sander Rätsep.
Pärnu VK mängija Sander Rätsep. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Võrkpalli Balti ühisliiga veebruari parima mängija tiitli pälvis Pärnu võrkpalliklubi meeskonna kapten ja nurgaründaja Sander Rätsep.

Kuna tema kolleeg Taavet Leppik on kimpus õlatraumaga, langes Rätsepale möödunud kuul suurem koormus. Kuigi ühisliiga valitseva tšempioni peatreener Avo Keel vangerdas veebruaris nii mõnelgi korral koosseisuga, andes osale palluritest puhkepäevi, oli kapten pidevalt väljakul ja kandis vastutavat rolli. Ühtlasi oli tema veebruaris 92 punktiga võistkonna kõige resultatiivsem pallur. Neist üheksa tulid pallinguga ja niisama palju blokiga.

Põhiturniiril teise–kolmanda koha peale heitlev Pärnu võitis veebruaris seitsmest mängust kuus. Ainus kaotusmäng oli duell liiga liidri Bigbank Tartuga, kus Pärnu andis tugeva lahingu, kaotades lõpuks 2:3.

Just 22. veebruaril peetud matšis pakkus Rätsep oma kuu parima esituse. Nurgaründaja arvele jäi 20 punkti. Rünnakul sai ta 39 tõstest, millest lõi punktiks 18 ehk 46,2 protsenti. Peale selle Kanada juurtega mängumehelt üks bloki- ja üks servipunkt, kuus kaitses edukalt üles mängitud palli. Kõvasti testisid vastased teda vastuvõtulgi, servides Rätsepale matši jooksul koguni 41 korda.

Algaval nädalavahetusel mängib Rätsep kahel korral kodupubliku ees, kui Pärnu võõrustab ühisliiga põhiturniiri viimastes voorudes Jēkabpilsi ja Daugavpilsi meeskonda.

Varem on kuu parima mängija tiitli pälvinud Tartu pallurid Bradley Robert Gunter (novembris) ja 212 sentimeetri pikkune keskblokeerija Mart Naaber (detsembris) ja Selver Tallinna nurgaründaja Karli Allik (jaanuaris).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles