Jannseni tänava sauna lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülejõe tervisekeskus kasvab jõudsalt, sest ehitajad on lubanud valmis maja tellijale üle anda tänavu 30. juunil.
Ülejõe tervisekeskus kasvab jõudsalt, sest ehitajad on lubanud valmis maja tellijale üle anda tänavu 30. juunil. Foto: Urmas Luik

Kaks aastakümmet tagasi leidis Pärnu linnavalitsus, et kaks sauna – Karja ja Jannseni tänaval – on liigne luksus. Nende ülalpidamine nõudis aastas ligemale miljon krooni dotatsiooni. Linnaarhitekt Olev Siinmaa projekteeritud Jannseni sauna suhtes süvendas muret seegi, et seal oli karjuv vajadus kapitaalremondi järele, mille kulu koos ujula taaskäivitamisega võinuks oletuslikult ulatuda kümne miljoni kroonini.

Linnavalitsuse arenguametis oli kaalumisel mitu varianti. Erastada nii Jannseni saun kui ujula tingimusel, et saab jälle ujuda. Sauna saatus polnud sel puhul kindel.

Jannseni sauna sulgemine suurendanuks Karja tänava sauna täitumust. 60protsendine täitumus muutnuks Karja sauna äratasuvaks (tegelik täitumus oli 28 protsenti, Jannseni saunal 75). Teine variant oli müüa maha Karja saun, aga see ei tulnud kõne allagi, sest siis pidanuks linn remontima Jannseni sauna ja ujula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles