Asso Kommer vanglast, sõjast ja Tootsidest

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommer on pealtnäha malbe loomuga, kuid oma erakordse elukogemuse tõttu oskab ta kõige keerulisemates olukordadeski hakkama saada.
Kommer on pealtnäha malbe loomuga, kuid oma erakordse elukogemuse tõttu oskab ta kõige keerulisemates olukordadeski hakkama saada. Foto: Mailiis Ollino

Pärnakas Asso Kommeri olemus ja minevik tunduvad esmapilgul pärit kahest eri maailmast. 50aastane Kommer on vaikne ja mõtlik, lühikese jutuga. Pealtnäha tavaline Eesti mees. Kuid tal on veider ja tormiline möödanik, kus üks müsteerium ajab teist taga.

Praegu töötab Kommer skaudijuhi, Viira Kodu erivajadustega noorte juhendaja ja taksojuhina. Ometi oli ta Eesti Vabariigi ajaloo kõige suurema sisekonflikti peaosaline ja on istunud raskete kuritegude eest vangiski.

Raske ette kujutada, et tasase loomuga Kommer oli kunagi nõnda kurikuulus, et tema kohtuistungist kujunes üks Eesti ajaloo turvatumaid. Ta viidi istungile kiivris ja kuulivestis, politsei eriüksus valvas kogu kohtuhoonet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles