Väikelaevade registreerimine liigub täieliku e-teeninduse suunas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu vallikraavis asuv Talvesadam.
Pärnu vallikraavis asuv Talvesadam. Foto: Ants Liigus

Sellest aastast sisestavad veeteede ameti väike- ja siseveelaevade osakonna ametnikud väikelaevade registreerimiseelse ülevaatuse andmed otse maanteeameti liiklusregistri andmebaasi, mis on pikk samm edasi sellealase täieliku e-teeninduse suunas.

Veeteede ameti pressiesindaja teatel on tegevuse aluseks on maantee- ja veeteede ameti koostöökokkulepe, mille peadirektorid juba eelmise aasta lõpus allkirjastasid. Tegemist oli veeteede ameti ettepanekuga tagada väikelaevainspektoritele otsejuurdepääs andmebaasile, et kliente senisest kvaliteetsemalt ja kiiremini teenindada.

Nii kasutatud kui uute väikelaevade esmaseid registreerimisi oli mullu 1320. Kuigi paljude registris paatide kasutamisel pole väikelaevajuhi tunnistus nõutud, on nende numbrite suhe 1316 tunnistust 1320 registreerimise kohta rõõmustav. Veeteede ameti hinnangul tähendab see, et veeliiklusesse tulevad inimesed on kehtivatest reeglitest teadlikud ja see annab kindlust ohutu veeliikluse suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles