Issi kalli: spaanädala parim hoolitsus mudilasele

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Spaanädala raames kinkis tantsustuudio omanik ja õpetaja Janne Ristimets oma avatud joogatunnis mudilastele parima hoolitsuse: ta kaasas tundi isad-emadki. Issi kallistusest ja emme sulepaist pole kahe-kolmeaastasele paremat heaolutunde tekitajat.

Isade-emade kaasamine laste joogatundi polnud Janne Ristimetsa sõnutsi erandlik, sellised tunnid toimuvad tema stuudios igal laupäeval. "Selle tunni mõte on koostegemise võlu ja rõõm. Lapsevanem on lapsele, eriti kahe-kolmeaastasele, kõige turvalisem inimene ja koos tegutsedes toimub kõik loomulikult, sujuvalt," rääkis joogaõpetaja. "Peale selle saavad vanemad tõhusa trenni. Näiteks harjutus, mida kutsume vaibaralliks. See tundub lõbusa mänguna, kuid tegelikult töötavad väga paljud lihased ja vanem teeb korraliku võhmatrenni."

Vaibaralli oli tunnis pärast soojendussirutusi esimene harjutus: kogu saal täitus lõbusalt vaipadel kihutavate ja keerutavate põnnidega, mootoriks ikka enda või issi-emme lihasjõud. Järgmised sõidud toimusid juba vähikõndi tegeva issi või emme kõhul auto roolimist matkides, siis nende õlal, käed laiali ja juuksed tuules lehvimas, lennukit mängides. Veel mõni kukerpall-salto ja soojendus sai läbi. Vanemad koorisid maha oma pikkade varrukatega rõivad ja pühkisid laubalt higipärlid. Lapsed olid üles sulanud ja ootasid innukalt järgmist harjutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles