Põlevast korterist vanamemme päästnud pärnakas saab päästeameti aumärgi

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Homme annavad siseminister Andres Anvelt ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu Tallinnas KUMUs üle päästeteenistuse aumärgid. Tunnustatakse päästetöötajaid, samuti teisi Eesti kodanikke ja välismaalasi vapruse eest inimeste ja vara päästmisel ning silmapaistvate teenete eest päästetööde korraldamisel, tegemisel ja päästeteenistuse arendamisel.

Pärnumaalastest pälvib elupäästja III klassi medali Pärnus sotsiaalmaja põlengus vanamemme elu päästnud Siim Svetlov.

Üldse antakse välja 54 päästeteenistuse aumärki: üks Suur Kuldrist (mida on 18 aasta jooksul välja antud 13), kolm Hõberisti, 35 päästeteenistuse medalit, üks elupäästja II klassi medal ja 14 elupäästja III klassi medalit (sealhulgas kuus eraisikut, neist üks laps). Peale selle antakse üle missioonimedalid, peadirektori tänukirjad ja siseministeeriumi tänukirjad ja hinnalised kingitused. Kokku tunnustatakse 74 inimest.

Siim Svetlovi tubli tegu

Tänavu 9. jaanuaril teatati häirekeskusele tulekahjust Pärnus Liiva 8b sotsiaalmajas. Teisel korrusel oli süttinud  elektripliidil rätik. Tõenäoliselt tabas korteris elavat vanamemme terviserike, mistõttu ei olnud ta võimeline liikuma ega tuld kustutama.

Tulekahjust andis märku kahe eluruumi ühiskoridori paigaldatud suitsuandur, mille helile reageeris üle koridori asuva korteri elanik Siim Svetlov. Nähes korterist suitsu tulemas ja olles kindel, et seal on eakas naine, murdis mees ukse maha, kustutas põlengu ja avas akna. Seejuures sai Svetlov ise kerge tervisekahjustuse suitsust, mida ta sisse hingas. Vahetult pärast seda jõudsid kohale päästjad. Svetlovi otsustav ja julge tegutsemine päästis nii vanamemme kui kõrvalkorteris olnud naise elu.

Svetlov on ennegi aktiivsust ilmutanud. Kui päästjad 2016. aasta sügisel kodusid külastasid, aitas just tema helistades kontakti saada korterite elanikega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles