Krossiautod kihutasid ringraja asfaldil

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvakrossi autod sööstavad Audru ringraja Põhjaringi esimesse kurvi.
Rahvakrossi autod sööstavad Audru ringraja Põhjaringi esimesse kurvi. Foto: Pille Russi

Erki Spordi superkrossi karikasarja teisel etapil võistles auto24ringi nime kandval Audru ringrajal ligemale poolsada autosportlast Eestist ja Lätist ja paremus selgitati kaheksas arvestuses.

Esiveoliste 2WD-klassis oli nii eelsõitudes kui finaalis kiireim Tõnu Peek (Renault Clio), teise auhinna teenis Kristofer Lupp (Mitsubishi Colt) ja kolmandaks tuli Simo Lind (Opel Astra). Esikolmikule järgnesid Aivo Ojala (Honda Civic), Vahur Kupper (Opel Kadett) ja Ronald Reisin (Audi Coupe).

Noorteklassis pani oma paremuse veenva ülekaaluga maksma Marko Andreas Muru (Honda Civic), teise koha sai Marten Põder (Honda Civic) ja kolmas oli Armin-Marlon Mängel (Volkswagen Golf 2). 16aastane Pärnu neiu Elis Jõelaid pakkus finaalsõidus poistele tugevat konkurentsi ja talle kuulus neljas tulemus.

Rahvakrossi esiveoliste autode võidukihutamisel oli ringrajal parim Margus Suigusaar (Opel Astra), võitjale järgnesid Karol Pert (Volkswagen Golf 2) ja sama marki masinal sõitnud Siim Saar. Rahvakrossi tagaveoliste autode finaalsõidu võitis Alar Talivee (VAZ-2106).

4WD-vabaklassis saavutas etapivõidu Ameriico Jõffert, mullu superkrossi karikasarja võitnud Ainar Arula tuiskas finaalis teisena üle lõpujoone ja kolmanda auhinna teenis Artur Metsare. Kõik kolm kihutavad Subaru Imprezadel. Tagaveolistel autodel oli parim Kauri Metsaots (VAZ-2105) ja Volgade klassis sai esimese auhinna Kristjan Sooper.

650 ccm krosskartide võidukihutamisel tuli Eesti ässadel tunnistada lõunanaabri paremust: esimese auhinna napsas Davis Tobiass, teiseks tuli vanameister Peep Langeproon ja kolmas oli Marti Sepp.

Pika ja põneva võistluspäeva viimases vaatuses, seitsme ringi pikkuses superfinaalis suutis esireast startinud noor võidusõitja Marko Andreas Muru hoida kõik konkurendid sõidu lõpuni oma selja taga. Teise auhinna teenis võitjale finišis 0,4 sekundiga kaotanud Tõnu Peek ja kolmandana tuiskas üle lõpujoone Kristofer Lupp.

"Ilmataadi vingerpussi tõttu Valgeranna jäärajalt ringrajale üle toodud võistlus Kõlusar OÜ auhindadele pakkus nii sõitjatele kui publikule hulga põnevaid hetki," rääkis superkrossi peakorraldaja Eiki Eriste. "Järgmise etapi tahaksime korraldada märtsi lõpus krossirajal, kuid täpset aega ega kohta ei julge ma praegu veel välja pakkuda."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles