Pärnu jääpurjetajad tõid Võrtsjärvelt medaleid

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Kosk purjetas Võrtsjärve jääl Eesti meistrivõistluste pronksmedali vääriliselt.
Mihkel Kosk purjetas Võrtsjärve jääl Eesti meistrivõistluste pronksmedali vääriliselt. Foto: Joel Kukk

Läinud nädalavahetusel jahtisid kolme riigi jääpurjetajad Võrtsjärvel Eesti lahtiste meistrivõistluste medaleid, eestlastele pakkusid konkurentsi Läti, Venemaa ja Poola roolimehed. Kokku võisteldi neljas klassis ja Pärnu sportlased teenisid nii kulda, hõbedat kui ka pronksi.

DN-klassis pani kümne sõidu kokkuvõttes oma paremuse maksma vanameister Vaiko Vooremaa Haapsalust, teiseks tuli Darek Kardas Poolast ja pronksmedali vääriliselt seilas Mihkel Kosk Pärnu jahtklubist. Esimese kuue hulka mahtusid veel lätlane Madars Alvikis, Haapsalu noormees Argo Vooremaa ja Saaremaa merispordiseltsi lipu all purjetav Jaan Akermann. Meelis Kosk oli 15., Karl-Robert Trink 20. ja Kalev Aljaste 24.

DN-klassi juunioride meistrikulla pälvis saarlane Kevin Grass, hõbedale tuli mullu omaealiste maailmameistritiitli võitnud Pärnu noormees Rasmus Maalinna ja pronksi sai Rene Riim Saaremaalt. Esikolmikule järgnesid võitja klubikaaslane Joosep Laus, pärnakas Keith Luur ja tartlane Eigo Helimets jahtklubist Merikotkas. Ülejäänud Pärnu jääpurjetajatest sai Anvar Sepp seitsmenda ja Markus Kostabi kaheksanda tulemuse.

Kuni 16aastaste Ice Optimisti klassis oli parim kaks nädalat tagasi omaealiste maailmameistriks pärjatud Saaremaa poiss Georg Paomees. Teiseks tuli Kacper Worek Poolast, üldarvestuse pronksi ja tüdrukute kulla võitis Pärnu jahtklubi treenerite kasvandik Lisbeth Taggu. Õrnema soo hõbemedali teenis Lisbethi õde Johanna Taggu.

Kaur-Oskar Volt lõpetas regati neljandal positsioonil. Karla Luhar oli seitsmes, Sten Andresson kaheksas, Andrias Sepp üheksas ja Perth Salundi 12.

Monotüüp XV klassi kahemehekelkude konkurentsis võitsid kulla Olev Oolup ja Andrus Padu Hiiumaa jahtklubist Dago. Hõbedale tulid poolakas Robert Slivinski ja tallinlane Peeter Siniväli, pronksi pälvisid vennad Ott ja Juhan Kolk Saaremaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles