Pärnakas saavutas üleriigilisel kõnevõistlusel teise koha

Ille Rohtlaan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17. vabariiklikul kõnevõistlusel "Kuldsuud Põltsamaal 2017" võitis Pärnu Koidula gümnaasiumi õpilane Siim Orgvee teise koha.
17. vabariiklikul kõnevõistlusel "Kuldsuud Põltsamaal 2017" võitis Pärnu Koidula gümnaasiumi õpilane Siim Orgvee teise koha. Foto: Erakogu

Pärnu Koidula gümnaasiumi õpilane Siim Orgvee võitis 17. üleriigilisel kõnevõistlusel "Kuldsuud Põltsamaal" teise koha.

3. märtsil Põltsamaa ühisgümnaasiumis toimunud võistlusest võttis osa 11 kõnelejat Tartu, Pärnu, Türi, Suure-Jaani, Kose ja Põltsamaa koolidest.

Esimeses voorus kõneldi muutuvast maailmast ja teise vooru teema, mille andis žürii, oli "Minu rännukaart näitab mulle teed".

Võistlejad rääkisid eneseleidmisest, oma kultuuri hoidmisest ja väärtustamisest, rändest ja selle mõjudest, sisemisest ja välimisest motivatsioonist, lähedaste väärtustamisest, looduse hoidmisest ja inimeste mõjust loodusele, muutustest ja nende vajalikkusest ning tehnoloogia arengust.

Võitis Triinu Hommik Hugo Treffneri gümnaasiumist, teise koha saavutas Orgvee Koidula gümnaasiumist ja kolmanda Michelle Marie Elisabeth Tiit Põltsamaa ühisgümnaasiumist.

Orgveed juhendas Koidula gümnaasiumi eesti keele õpetaja Ebe Saarna.

Eriauhinna pälvisid Margus Härm Suure-Jaani gümnaasiumist isikliku puudutuse eest, Kaisa Lohu Põltsamaa ühisgümnaasiumist kauni kujundliku keelekasutuse eest. Samuel Axel Maikalu Põltsamaa ühisgümnaasiumist sai kahe Piusi nimelise auhinna. Rahva lemmikuks valiti Rynaldo Puusep Kose gümnaasiumist.

Kõnelejaid hindas žürii koosseisus Margus Oro (SOS-lasteküla, kuldsuude sõber), Riina Koolmeister (haridus- ja kultuuriministeeriumi keeleosakond), Taavi Teevet (kuldsuu 2016), Maarja-Liis Mölder (ajakirjandustudeng) ja ajakirjanik Taavi Libe.

Pärast võistlust alustas tööd 16. kõnelaager, kust võttis osa 90 noort kogu riigi koolidest. Osaleda sai hääle- ja kehakoolis, mängiti etüüde, maandati esinemispingeid. Sel aastal koolitasid Liis Lass, Priit Strandberg, Linda Kolde, Tanel Jonas ja Harald Lepisk.

Õhtul kostitas laagrilisi Põltsamaa ühisgümnaasiumi 11. klassi õpilaste pannkoogikohvik õpetaja Eve Oro eestvõttel. Ürituse lõpetas loominguline liikumine Annika Kallasmaa juhendamisel. Laager lõppes tunnistuste jagamise ja esinemistega.

Kõnelaagri ja -võistluse korraldasid Põltsamaa ühisgümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetajad Marika Nugis ja Sirje Ääremaa, kes on seda tööd teinud 2001. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles