Pärnumaale rajatakse juurde kolm tammesalu

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu vabakooli tammede kasvamist käivad vaatamas Kati Niibo tütar Paula Kütt (paremal) sõbranna Lisette Merelaiuga.
Pärnu vabakooli tammede kasvamist käivad vaatamas Kati Niibo tütar Paula Kütt (paremal) sõbranna Lisette Merelaiuga. Foto: Urmas Luik

Eesti Vabariigi juubeliks on plaanis rajada kogu riigis 100 puu tammikuid, neis parkides, alleedes või saludes hakkab igaühes sirguma 100 tamme. Pärnumaalt osaleb projektis kolm kooli: Pärnu vabakool, Kilingi-Nõmme gümnaasium ja Sindi gümnaasium.

Pärnumaa tammed on kasvanud juba 30–50 sentimeetri pikkuseks. Igal koolil kulgeb tammekasvatus omamoodi. Sindi gümnaasiumi 100 tammest on alles vaid kümme, Kilingi-Nõmme gümnaasium on oma tammiku kujunemislugu hoolsalt dokumenteerinud koolilehes Kirjatark ja Pärnu vabakooli tammed kasvavad lapsevanemast maastikuarhitekti Kati Niibo valvsa silma all.

Pärnu vabakoolis hakati tammeistikuid kasvatama 2013. aasta kevadel. “Iga laps sai poti ja mulla,” meenutab Niibo, kuidas tammekasvatus lahti läks. Mullu sügisel pisteti istikud Niibo koduaias mulda. Täpselt tammede arvu ta öelda ei oska. “Eelmisel suvel lugesin nad huvi pärast üle, 100 ringis oli,” tunnistab naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles