Vihmar: Komissarov oli mulle nagu teine isa

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja, näitleja ja teatriõppejõud Kalju Komissarov.
Lavastaja, näitleja ja teatriõppejõud Kalju Komissarov. Foto: Ants Liigus

Ööl vastu eilset suri raske haiguse tagajärjel 70aastasena näitleja ja lavastaja Kalju Komissarov, kes aastatel 2013–2014 oli Pärnus Endla teatri kunstiline juht.

“Ma ei saanud täna öösel silmatäitki magada. Ma ei mõistnud, mis toimub, aga kui te mulle nüüd helistasite, taipasin, et see oli sellest. Sest Kalju on olnud väga oluline inimene mu elus. Võimatu, et see kuidagi niisama minust mööda läheks,” nentis Endla loominguline juht Ingomar Vihmar eile, kuuldes, et teatrilegend Komissarov lahkus meie seast samal ööl.

“Õppisin lavakunstikateedri 15. lennus, mis oli Kalju teine lend, esimene oli 13. lend. Pärast lavaka lõpetamist läksin Ugalasse, kus Kalju töötas lavastajana, nii et ma olen tema tükkides mänginud pärast kooligi. Samuti on Kalju kutsunud mind Viljandi kultuuriakadeemiasse oma kursuse õpilastega lavastusi tegema. Neist viimane ei olnud sugugi ammu, vaid paar aastat tagasi, kui tegin tema kursusega “Romeot ja Juliat”,” jutustas Vihmar oma seosest Komissaroviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles