Elupäästja murdis naabri ukse maha

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus sotsiaalmaja põlengus naabri leekides korterist päästnud Siim Svetlov saab päästeteenistuse aumärkide üleandmisel elupäästja III klassi medali.
Pärnus sotsiaalmaja põlengus naabri leekides korterist päästnud Siim Svetlov saab päästeteenistuse aumärkide üleandmisel elupäästja III klassi medali. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Täna pärastlõunal Tallinnas KUMUs päästeteenistuse aumärkide üleandmisel tunnustatakse elupäästja III klassi medaliga Pärnus sotsiaalmaja põlengus naabri leekides korterist päästnud Siim Svetlovi.

Liiva tänava sotsiaalmaja teisel korrusel puhkes tulekahju tänavu 9. jaanuaril. Svetlovi naabrimemme korteris oli süttinud elektripliidil rätik. Tõenäoliselt tabas naist terviserike, mistõttu ei olnud ta võimeline liikuma ega tuld kustutama.

“Oli õhtune aeg ja ma hakkasin juba magama sättima. Siis tuli üks naaber ütlema, et kõrvalkorteris on tulekahju,” meenutas Svetlov ärevat jaanuariõhtut. “Koridoris tuli ukse vahelt suitsu. Teadsin, et korteris elab vanem naine. Hüüdsin talle, et tehku uks lahti, aga ta ei leidnud võtmeid ja mõne hetke pärast ta enam ei vastanud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles