Gulliveri mõttemängud saavad hoo sisse

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01:M
PRN01:M Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna jätkavad Gulliveri mõttemängud 13. hooaega. Seitse seitsmeliikmelist võistkonda Pärnu Koidula gümnaasiumist ja Sütevaka humanitaargümnaasiumist lahendavad Endla sammassaalis teatrimängu ülesandeid, mis seekord on pühendatud Endla 106. hooajale ja Eesti teatri tänavustele tähtpäevalistele (Andres Särev, Riivo Kuljus, Kersti Kreismann, Lembit Ulfsak, Elle Kull, Hannes Kaljujärv, Andres Lepik, Liina Olmaru, Indrek Taalmaa, Ago Anderson, Jaanus Laagriküll, Liina Unt). Gümnaasiumiõpilastega pistab rinda sügisese põhikooli teatrimängu võitnud Kuninga tänava põhikooli esindus.

Kahe eelvooruga selgub neli paremat võistkonda, kes jätkavad võistkond võistkonna vastu mängu poolfinaalides ja finaalis. Siin lisanduvad traditsioonilistele kilvaküsimustele koduülesanne (näitemäng etteantud teemal), eksprompt-loovusülesanne ja teatriristsõna. Iga mängu võitnud võistkonda premeerib Endla teater, aga finaalmängu võitjad sõidavad septembris Eesti teatri festivalile Draama.

Kahe nädala pärast, 21. märtsil ootab mängujuht Jaak Känd (Gulliver) seitsmeliikmelisi 2.–4. klasside võistkondi mängima Tunglamängu. Selle kirjandus- ja teatrimänguga õnnitleme lastekirjanik Leelo Tungalt, kes juunis saab 70aastaseks. Kilvaküsimused ei ole ainult kirjaniku loomingu ja elu, vaid ka Endla ja ülejäänud Eesti teatrite lastelavastuste kohta.

Mais lõpetab Tunglamängu kostüümipidu Endla teatris, kus autasustatakse parimaid võistkondi raamatutega, etendatakse Leelo Tungla raamatute põhjal näitemänge ja mängitakse-tantsitakse.

Gulliveri mõttemängude kohta saate rohkem infot SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles