Haigla nõukogu jättis juhatuse ametisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sihtasutuse Pärnu Haigla seitsmeliikmeline nõukogu arutas täna meedias Pärnu raviasutuse juhtkonna kohta esitatud süüdistusi kontrollinud töörühma raportit. Pärnu Postimees toob otseblogis teieni uudised haigla pressikonverentsilt, kus nõukogu annab teada, mida töörühm leidis ja millised otsused vastu võeti.

Töörühma liige ja haigla nõukogu esimees Enn Raadik on ajakirjanduse vahendusel öelnud, et on leitud küllalt materjali, mis annab haigla juhatuse esimehele Urmas Sulele põhjust peeglisse vaadata.

Pärnu Haigla nõukogu esimees Enn Raadik andis pressikonverentsil ülevaate, millise hinnangu nõukogu skandaalidesse sattunud juhatuse liikmete kohta andis.
Pärnu Haigla nõukogu esimees Enn Raadik andis pressikonverentsil ülevaate, millise hinnangu nõukogu skandaalidesse sattunud juhatuse liikmete kohta andis. Foto: Raido Keskküla

Varem meedias ilmunud artiklid on puudutanud juhatuse liikmete Urmas Sule ja Jan Põlluste tegevust, 2011. ja 2012. aasta laopuudujääki ja bitcoin’ide kaevandamist.

Haigla juhtkonna kohta esitatud süüdistusi kontrollinud töörühma juhib haigla nõukogu esimees Raadik. Veel kuuluvad sinna nõukogu liikmed Kuno Erkmann ja Marika Laidna, haigla kantselei juhataja Ene Mironenkov ja Pärnu linnavalitsuse sisekontrolör Kirsti Soontalu. Erkmann on ühtlasi haigla siseauditi komitee esimees.

Postimees kirjutas veebruaris, et Pärnu haigla töötajad on käinud haiglajuhi Urmas Sule kodus tegemas erinevaid majapidamistöid - näiteks elektritöid. Sule ütles selle kohta "Aktuaalses kaameras", et kui keegi käiski teda kodus aitamas siis oma vabast tahtest ja raha selle eest keegi saanud ei ole.

Teine haiglat tabanud skandaal puudutab laoarvestuse puudujääki. Nimelt avastas haigla majandusmaterjalide laost puudujäägi, mis Postimehe andmetel oli kokku 36 000 eurot, Urmas Sule sõnul aga 28 000 eurot. Haigla juhatus ei pöördunud aga toona politsei poole, varguse tekkinud kahju kirjutati kuludesse.

Varasemalt on meedia tähelepanu pälvinud ka Sulele ametiauto soetamine selle silmapaistvalt kõrgete nõudmiste tõttu.

Samuti on meedias kajastatud haigla juhatuse liikme Jan Põlluste tegevusi, milles on nähtud eetilisi möödalaskmisi. Postimees kirjutas, et mullu näilise konkursiga Pärnu haigla juhatuse liikmeks saanud Põlluste kiirlaenuäri pankroti üksikasjad paljastavad JOKK-skeemi: pensionäride antud laenud kirjutati korstnasse, kuid laenukontor jätkas tegevust sama kaubamärgi all Põlluste abikaasa juhtimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles