Kalev Vilgats: Usalduskrediit Pärnu haigla juhtidele

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vilgats
Kalev Vilgats Foto: PP

Täpselt kuu aega tagasi küsisime Pärnu Postimehe juhtkirjas, kas püstitada haigla õuele giljotiin avalikuks hukkamiseks. Pärnu haigla õed olid selleks ajaks avaldanud arvamust, et seda pole tarvis.

Eile leidis Pärnu haigla nõukogu samuti, et päid kaksama ei hakata ja haiglat juhtideta ei jäeta. Ehk haigla juhatuse suhtes on usaldust rohkem kui kahtlusi. Otsesõnu: juhatusele anti võimalus jätkata. Haigla nõukogu esimees Enn Raadik sõnastas otsuse väga hästi: need teod, mida juhatus on siiani teinud, kaaluvad üles need teod, millest oleme ajakirjandusest lugenud.

Juhte ametisse jättes pääses nõukogu samuti jalajäljest. Läinuks kellegi juhatuse liikmetest või kogu juhatuse tagasi kutsumiseks, tulnuks küsida, kelle loiu tegevuse ja kontrolli vähesuse tõttu said haiglas sellised asjad juhtuda. Siis seisnuks juba linnavalitsus keerulise valiku ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles