Linnavalitsus ootab infot tänavaaukude kohta

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavaauk. Pilt on illustratiivne.
Tänavaauk. Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits

Pärnu linnavalitsus palub kodanikel edastada informatsiooni ohtlike löökaukude ja teede lagunemise kohta.

Linnavalitsuse pressiesindaja teatel lõhuvad vahelduvad sooja- ja külmakraadid intensiivselt teekatet ja nii tekivad eriti vanema asfaltkattega tänavatel löökaugud. Talvel tekkinud augud täidetakse jooksvalt bitumix-seguga, mis on spetsiaalne külmsegu talvisel ajal asfaldi parandamiseks. Ilmade soojenedes saab löökauke ja asfaldipragusid parandama hakata püsivama bituumenemulsiooni ja killustiku seguga.

Tänavakatte pindamist ja asfaldikihtide paigaldamist alustatakse Pärnus aprillis ehk siis, kui asfalditootjad oma tehased tööle panevad. Selleks peab ööpäeva keskmine õhutemperatuur jääma üle viie kraadi.

AS Eesti Teed ja Pärnu linnavalitsus sõlmisid lepingu löökaukude ja kattepragude parandamise kohta. Remontija selgitati välja riigihankemenetluse käigus.

Majandusosakonna spetsialistid koguvad pidevalt infot teede olukorra kohta ja koostavad vajalike tööde nimekirja, mille edastavad jooksvalt tööde teostajale. Hiljemalt 15. maiks peab olema tehtud esimene tööring ja suuremad ja ohtlikumad augud parandatud.

Linnavalitsus palub ohtlikest löökaukudest, samuti lahtistest ja vajunud kaevukaantest teada anda oma infotelefonil 15 505 või meilil 15505@lv.parnu.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles