Pärnumaal põhjustasid veokid mullu 72 õnnetust

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimastel aastatel on sõidukite kahjutihedus jõudsalt kasvanud, eriti suurtel sõidukitel. Eesti liikluskindlustuse fondi teatel põhjustatakse bussiga keskmiselt kolm ja veoautoga kaks korda sagedamini liikluskindlustuse juhtumeid kui sõiduautoga.

Pärnumaal juhtus mullu 72 veoauto põhjustatud liiklusõnnetust, mis moodustab neli protsenti kogu Eesti samasugustest juhtumitest. Kõige rohkem toimus veokite põhjustatud õnnetusi Harju- ja Tartumaal.

Kahjutiheduse all mõistetakse kindlustusjuhtumite arvu 100 kindlustatud sõiduki kohta. Busside keskmine kahjutihedus 2016. aastal oli 17,36 ja veoautodel 13,06. “See tähendab, et iga kuuenda aastase kindlustuslepinguga bussiga ja iga kaheksanda aastase kindlustuslepinguga veoautoga põhjustati aasta jooksul liiklusõnnetus,” selgitas Eesti liikluskindlustuse fondi geoinfosüsteemide juht Ülli Reimets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles