Jätkub sõpruslinnade Pärnu ja Vaasa õpilaste muusikaprojekt

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul harjutas ligi poolsada kitarrimängijat muusikakooli töötubades.
Täna hommikul harjutas ligi poolsada kitarrimängijat muusikakooli töötubades. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Esmaspäeval sõidavad Pärnu linna noored muusikud sõpruslinna Vaasasse, et jätkata sügisel alustatud muusikaprojektiga.

Pärnu muusikakooli õpilaste ja linna koolide pedagoogide delegatsioon viibib esmaspäevast neljapäevani Vaasas. Kavas on muusikalist koostööd jätkata sealt, kus sügisel pooleli jäi. Tehakse ühisproove ja seejärel antakse sõpruslinna koolides kontserte. Pärnakatel on võimalus osa saada Vaasa koolide õppetundidestki.

Kõnealune projekt sai alguse eelmise aasta novembris, kui Pärnut külastasid Vaasa õpilased, õpetajad ja direktorid. Kaheksa muusikahuvilist noort Vaasast ja neli andekat muusikut kodulinnast kohtusid kolme päeva jooksul, mille käigus harjutati kokkumängu. Mullu esineti koolides ja Pärnu kontserdimajas solistide konkursi Sügisulu finaalkontserdil.

Pärnu ja Vaasa on olnud sõpruslinnad pea 60 aastat. Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Andrus Haugas tõdes pärast sügisese ürituse kordaminekut, et just noorte käes on võimalused ja jõud seda sõprussilda edasi ehitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles