Nutivanemad teevad laste kõnele karuteene

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Rajaleidja keskuse logopeedid Signe Leht ja Riina Leok tõdevad, et kuigi lastega saab nõustamisel pea alati nalja, on lood, mille tõttu lapsed nendeni jõuavad, enamasti tõsised.
Pärnu Rajaleidja keskuse logopeedid Signe Leht ja Riina Leok tõdevad, et kuigi lastega saab nõustamisel pea alati nalja, on lood, mille tõttu lapsed nendeni jõuavad, enamasti tõsised. Foto: Mailiis Ollino

Nutimaailma kinni jäänud emad-isad osutavad karuteene oma lastele, selgus sellenädalase logopeedide päeva puhul peetud vestlusest Riina Leoki ja Signe Lehega, kes mõlemad töötavad logopeedina Pärnumaa Rajaleidja keskuses.

Kas minu ettekujutus, et logopeedi juures tuleb, kivikesed suus, korrata lauset “Aias sadas saia” vastab tõele?

Signe Leht: See on täiesti kohane näide. Olen diktsiooni parandamiseks lastele harjutusteks pannud suhu pudelikorgi, nagu näitlejadki teevad. Pähkleid ei ole ma julgenud lastele suhu panna, sest need võivad kurku minna. Sonde – need on traadist vahendid, millega lükata keelt suus sobivasse asendisse – olen kasutanud üsna vähe. Seda laste hirmu pärast. Need on pigem meditsiiniliste logopeedide töövahendid ja kohased näiteks insuldijärgsete patsientide puhul. Väga hea logopeediline vahend on pulgakomm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles