Pärnumaa narkosõltlased vahetavad kuus üle 2000 süstla

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Kuna Pärnus süstlavahetuspunkti ei ole, tuuakse narkosõltlastele iga kolme nädala tagant abivahendid pealinnast. “Eelmine kord jagasime 2000–2500 süstalt,” ütles MTÜ Convictuse konsultant Andrei Altdorf.

Kolme nädala järel võtavad Convictuse Eesti liikmed ette tee Pärnu, et vahetada välja siinsete uimastisõltlaste süstlad. “Varem käisid narkosõltlased ise süstlaid Tallinnast toomas. Aga siis tegime ankeedi, kus uurisime, kas neil on vaja, et käiksime Pärnus. Sealt selgus, et oleks mõttekas küll,” rääkis Altdorf.

Altdorf märkis, et Pärnus jõuab nende juurde süstlaid vahetama arvatavasti vaid osa neist, kes kannatavad sõltuvuse all. “Väikeses kohas probleemi varjatakse, sest ollakse kartlikumad. Näiteks Paides asub narkosõltlaste päevakeskus, aga seal käib vähe inimesi, sest kõik teavad kõiki,” tõi ta näite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles