Sindi muuseumis kajastuvad seinalinikutel köögistseenid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Tikitud seinalinikud olid eriti moes 1930. aastatel ja neis kajastub ajastu hõng,” rääkis Sindi muuseumi juhataja Heidi Vellend näitust tutvustades.
“Tikitud seinalinikud olid eriti moes 1930. aastatel ja neis kajastub ajastu hõng,” rääkis Sindi muuseumi juhataja Heidi Vellend näitust tutvustades. Foto: Mailiis Ollino

Sindi muuseumis avatud käsitöönäitus “Sinine tikand vanaemade riidekapist” väljendab ajastu hõngu ja kangastab külastajatele pildikesi lapsepõlvest, mil kodus köögis või pesukausi taga seinal rippus sinise mulineeniidiga varspistes “joonistatud” piltvaip.

Toite vaaritavate ja lauale vaagnaid kandvate päkapikkudega, köögis toimetavate naiste figuuridega seinalinikud koondas näituseks Helin-Helme Mugamäe, kellelt pärineb kaheksa linikut.

Muuseumi kogust on lisatud viis eset läinud sajandi esimesest poolest. Uuemaid töid esitleb Sindi kooli kunagine käsitööõpetaja Anneli Mäesalu, kes tikkis varspistes linikud ehedate mustrikavandite järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles