Korvpalliliit taunib noortemängul juhtunut

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

Laupäeval jäi G4S Noorteliiga U16 vanuseklassi mäng liiderklubide BC Tarvas/Rakvere SK ja KK Paulus vahel pooleli, kui kohtunike tegevusega rahuolematu Pärnu meeskond lahkus väljakult.

Mängu kolmandal veerandajal eemaldati KK Pauluse treener Johan Kärp ja 1.51 enne normaalaja lõppu viis treener Zilvinas Strazdas 59:75 kaotusseisus oma võistkonna väljakult ära.

Eesti korvpalliliit teatas oma kodulehel, et on juhtunuga kursis ja vastavalt üldjuhendile märgiti tabelisse KK Paulusele 0:20 kaotus.

Korvpalliliit tunnistas, et sellele mängule oleks pidanud määrama vähemalt ühe kogenud kohtuniku, kuid taunis võistkonna otsust mäng pooleli jätta ja väljakult lahkuda, ükskõik millisel tasemel mäng toimub. “Usun, et nüüdseks on sellest juhtumist õppinud kõik osalised ja teinud järeldused,“  sõnas EKLi peasekretär Keio Kuhi.

KK Pauluse treener ja eestvedaja Johan Kärp täiendas: “Olgugi et me ei olnud rahul nähtuga, oli mängu pooleli jätmine siiski vale lahendus. Oleme sellel teemal alaliidu ja kohtunike esindajatega rääkinud ja jõudnud ühisele arusaamale edasise suhtes.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles