Pärnu jäätmekäitluseeskiri ajas ametniku segadusse

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakad peaksid selle aasta jooksul toidujäätmeid eraldi anumatesse koguma, täpne aeg, millal seda teha tuleb, pole teada.
Pärnakad peaksid selle aasta jooksul toidujäätmeid eraldi anumatesse koguma, täpne aeg, millal seda teha tuleb, pole teada. Foto: Madis Sinivee

Keskkonnaamet pidi juhtima Pärnu linna tähelepanu sellele, et jaanuaris pidanuks kehtima hakkama jäätmekäitluskord, mille järgi on inimesed kohustatud koguma toidujäätmed eraldi anumatesse. Linn pidi dokumente täpsustama, sest märge uue korra kehtima hakkamise kohta oli ekslik.

Keskkonnaamet saatis 8. veebruaril Pärnu linnavalisusele kirja, pärides, milline jäätmehoolduseeskiri parasjagu kehtib. Kirja saatnud keskkonnaametnik Peeter Oja märkis, et eeskiri, mis näeb ette toidu sortimist, pidi kehtima hakkama siis, kui Ragn-Sells linna jäätmeveo lepingule alla kirjutas. Seda tehti 9. jaanuaril. Seega oli selle loogika järgi Pärnu kodulehel välja toodud eeskiri aegunud ja juba pidanuks kehtima uus eeskiri.

„Palume selgitada, milline ja missuguste tingimustega eeskiri, mida peavad järgima nii jäätmetekitajad (kodanikud, ettevõtted) kui käitlejad, praegu Pärnu linnas kehtib ja mis ajast on nõutud Pärnu linnas toidujäätmete kogumine?“ uuris Oja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles