Kunstiklubi tervitab kevadet näitusega

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment maalist "Algus".
Fragment maalist "Algus". Foto: Erakogu

Kolmapäeval kell 17 avab Pärnu kunstiklubi Pärnu linnagalerii kunstnike majas traditsioonilise aastanäituse, mis seekord kannab pealkirja "Ärkamisetärkamisemärkamine".

Kunstiklubilaste arvates läheb halli ja madala taeva all vahel lausa meelest, kustpoolt tõuseb päike ja talvekaamos muudab inimesed jõuetuks ja ükskõikseks.

Kui siis ühel hommikul sinises taevas päike särab ja tuba valgusega täitub, ruttavad päikesevalgusest õhevil kunstnikud pintsleid valima ja värve tuubidest välja pigistama. Värvipillerkaarest sünnib õhtuks valgust ja kevadeootust tulvil maal. Neid kevadisest ärkamisest ja märkamisest inspireeritud töid maalijad galeriis näitavadki.

Väljapanekul osalevad kunstiklubi liikmed Mare Säkk, Marju Lorentson, Svetlana Markina, Ly Saat, Lea Kuusk, Malle Heinonen, Ervin Raud, Selma Juurikas, Aili Mets, Tiina Niin, Tiina Erala, Kersti Ristmäe, Ülle Raidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles