Kuldne Karikas tõi lavale 1000 tantsijat

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janne Ristimetsa tantsustuudio kõige vanemad neiud esitasid kava “Kes kardab teismelist?”.
Janne Ristimetsa tantsustuudio kõige vanemad neiud esitasid kava “Kes kardab teismelist?”. Foto: Madis Sinivee

Tantsufestival Kuldne Karikas tõi üleeile Pärnu kontserdimajja ligemale 1000 tantsijat mudilastest täiskasvanuteni. Pärnu eelvoorus osales vaid kuuendik 6000 esinejast, kes pürivad mai lõpus finaali. Peale Pärnu korraldatakse eelvoor 18.–19. märtsil Tartus ja 15.–16. aprillil Tallinnas.

Kuldse Karika idee autor Krõõt Kiviste möönis, et kuigi Pärnu eelvoor oli osalejate arvu poolest kõige väiksem ja mahutatud ühte päeva, tähendas see kaheksatunnist esinemismaratoni, mis jagati kahele kontserdile.

Žürii otsusega pääses Pärnu eelvoorust otse Kuldse Karika finaalüritusele kaks päeva pärli: Janne Ristimetsa tantsustuudio noored loovtantsuga “Valgustav pimedus” ja tantsukooli WAF Dance noored sõutantsuga “Apocalypto”. Ülejäänud trupid peavad edasipääsupinevust taluma aprilli lõpuni, kui žürii on kolm eelvooru ära vaadanud. Alles siis valitakse finalistid välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles