Võõrast vara omastanud riigiametnik astub kohtu ette

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Rain Uusen

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis eelmise nädala lõpus kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) Edela regionaalosakonna kunagist juhatajat, 34aastast Vardo Mändlat korduvas omastamises ametiisikuna, teise inimese võltsimisele kihutamises ja võltsdokumendi kasutamises 2014. aastal.

Süüdistuse kohaselt omastas Pärnus töötanud Mändla telefone ja fotokaameraid üle 1600 euro eest, kihutades SMITile müügiteenust pakkuva ettevõtte töötajat arveid võltsima. Selle töötaja suhtes kohaldas prokuratuur menetluse lõpetamist ja talle määrati rahaline kohustus.

Mändla lahkus SMITist muudel põhjustel juba 2015 jaanuaris ja SMIT avastas kuritarvitused hilisema arvete ülekontrollimise tulemusel.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juhi Mati Ombleri sõnutsi on see menetlus järjekordne näide sellest, kui tähtis on võtta asutusse või ettevõttesse tööle sisekontrollitöötaja, kellel on võimalus avastada ettevõttele tekitatud varalist kahju.

Sel moel saab koostöös politseiga kahju tekitaja tuvastada ja nõuda kahju hüvitamist asutusele tsiviilhagi kaudu.

"Ametiisikuna avaliku võimu teostamine eeldab ametnikelt seaduskuulekat ja eetilist käitumist," ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Küllike Kask.

Eriasjade prokurör rõhutas, et sedalaadi süütegude uurimisse suhtutakse väga tõsiselt, ja tunnustas SMITi hoolsuse eest rikkumise märkamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles