Fotod ja video: Surfarid võtsid Jõulumäel mõõtu suusatamises

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel toimus Jõulumäe tervisespordikeskuses kolmas surfarite suusapidu, millel teiste seas osales olümpiasportlane Ingrid Puusta.

Ürituse peakorraldaja Kristel Kaubi teatel osales neljal distantsil kokku 37 surfarist suusasõpra. Kohal olid nii Eesti kiireimad lohetajad kui purjelaudurid.

"Esimest korda oli kavas ski speed`i võistlus, mis tekitas üksjagu põnevust," rääkis Kaubi. "Ski speed`is mõõdeti GPS-seadmega Jõulumäe suurimal mäel laskumise kiirust. Liidrid käisid mitu korda määret valimas, kuid pehmed lumeolud ei olnud kerged ega armulised kellelegi."

Ainsana ületas 50kilomeetrise tunnikiiruse võitja Timo Runge, talle järgnesid kohalik kiiruskuningas Jüri Kaldoja ja Rauno Pikkor. Naistest napsas võidu Kaubi, Ingrid Puusta ja Annika Tuisk-Ilvese ees.

4 x 2,5 kilomeetri teatevõistluse võitis seitsme tiimi seas Team Extreme koosseisus Rauno Pikkor, Mait Sammalsaar, Henn Linth ja Jaan Koolmeister.

Naiskondi oli väljas vaid üks: Pärnu surfiklubi esindasid Tiina Viira, Sigrid Salla, Annika Tuisk-Ilves ja Kristel Kaubi.

Paaristõukelises klassikalises stiilis ja keppideta vabastiilis sprindis napsas meistritiitli Jaak Lukk Rauno Pikkori ees, kolmas oli Risto Kõrgemägi. Naistest sai Kaubi napilt jagu Ingrid Puustast ja kolmandaks sprintis ennast Sigrid Salla.

Suusavõistlus lõppes pühapäeva hommikul üheksakilomeetrise ühisstardist võistlusega.

"Meeste arvestuses käis kassi-hiire mäng Tarmo Tamme ja Rauno Pikkori vahel esimesest viimase kilomeetrini, kuni Rauno võttis oma," rääkis Kaubi. "Kolmandana finišeerus Priit Pääru. Naistest näitas Ingrid Puusta sellist kergust ja minekut, et seljatas elegantselt paljud mehedki."

Teine oli naistest Kaubi ja kolmas Salla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles