Häädemeeste hooldekodu laieneb

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue osa ehitamise algseks maksumuseks on vallavanema andmeil hinnatud umbes miljon eurot.
Uue osa ehitamise algseks maksumuseks on vallavanema andmeil hinnatud umbes miljon eurot. Foto: Pärnu Eke Projekt

Häädemeeste hooldekodule hakatakse rajama juurdeehitust, mis kahekordistab asutuse voodikohtade arvu.

Seega peaks praegu 34 kliendiga Häädemeeste hooldekodu uue osa valmides suutma teenindada senisest pea poole rohkem inimesi. “Kui täpsem olla, tuleb uue hoonega juurde 32–37 kohta, olenevalt vajadusest ja pakutava teenuse iseloomust,” rääkis Häädemeeste vallavanem Magnus Mõttus, kelle teatel on hooldekodu laienduse eskiisprojekt volikogus juba läbi arutatud.

Juurdeehituse rajamise põhjusi on mitu. “Hooldekodude järele on riigis igal pool nõudlus, aga meie vallas on küsimus ka põhimõtteline: mis on need olulisemad ja märgilisemad asjad, mida üks vald üldse saab oma elanike heaks teha?” arutles vallavanem. “Kõikjale ei anna eeskujulikult panustada, aga mingid valdkonnad võiksid väga hästi toimida. Nagu me oleme hoolitsenud selle eest, et meie lasteaias ei oleks järjekordi ja kooliharidus oleks väga hea, peab vald hoolitsema elu teise poolegi eest, kui inimene hakkab juba väsima. Et tal oleks kindel teadmine: koduvallas on korralik koht, kuhu vajadusel tulla.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles