Politsei keelab homsest Pärnumaal merejääle mineku

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääolud on halvenenud Pärnu lahel märgatavalt.
Jääolud on halvenenud Pärnu lahel märgatavalt. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Et Pärnu lahe jääl liikumine on muutnud eluohtlikuks, keelab politsei homsest Pärnumaal merejääle mineku. Erandina võivad mõrra- ja võrgupüügiks jääle minna kutselised kalurid.

Lääne prefektuuri teabebüroo juhi Argo Tali sõnutsi on jääolud Pärnu lahel märgatavalt halvenenud. Ta lisas, et erandi moodustavatel kutselistel kaluritel piisab kogemusi ja oskusi keerulistes tingimustes tegutsemiseks.

Tali ütlust mööda on hoolimata keelust Pärnu politseijaoskonna merepäästjad ööpäev läbi valmis abivajajaid aitama.

Politsei palub kõigil kutselistel kaluritel, kes Pärnu merejääle kalastama lähevad, informeerida operatiivteabeteenistust numbril 629 2555. "See on oluline, et oleksime kursis, kes ja millistel asjaoludel merejääl liigub," selgitas Tali.

Tali sõnutsi on varasematest aastatest teada, et keeld ja hoiatavad tulbad ei takista uljaspäid jääle minemast. "Kindlasti jätkame ohutuse tagamiseks igapäevaste rannapatrullidega, et jääl toimuval ennetavalt pilku peal hoida," lausus ta. "Ja veenduda, et kõik, kellel on jääle lubatud minna, on õhtuks turvaliselt maale jõudnud."

Jääl abivajajat märgates tuleb viivitamata helistada numbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles