Miks teeb politsei endleid?

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu politseinikud on mitu aastat Facebookis reageerinud oma nime ja näoga murettekitavatele teadetele või lihtsalt lõbusaid pilte postitanud.
Pärnu politseinikud on mitu aastat Facebookis reageerinud oma nime ja näoga murettekitavatele teadetele või lihtsalt lõbusaid pilte postitanud. Foto: Facebook

Mannekeeniesitused, selfid ehk endlid ja Instagrami filtrid ei ole harjumuspärased politseiametniku tööriistad, kuid omal moel töötavad needki meie turvalisuse nimel.

2014. aasta kevadel tahtis Lääne prefektuuri liiklusjärelevalve tööd koordineerinud Sander Peremees jagada inimestele kolleegide üles võetud kaadreid Supermani kostüümis hääletajast, kuid lustakat vaatepilti polnud võimalik kuidagi inimesteni toimetada. Nii sai teoks juba pikalt plaanitud idee teha Lääne prefektuurile Facebooki leht, kus oma tähelepanekuid jagada.

Lõbusaid videoid jagada polnud mõistagi prefektuuri peaeesmärk. Politseinikud taipasid, et tuleb olla seal, kus inimesedki. Lehekülje jälgijate arvu kasvades märkasid ametnikud, et nende teated jõuavad aina suurema hulga inimesteni. Postitades turvakaamerate pilte poe- ja kütusevargustest, jagasid kasutajad teateid ohtralt. Paljud väärteodki lahendati kiiremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles