Juhtkiri: Mingem pealkirjast kaugemale

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees korraldas paari päeva eest arvamusliidrite lõuna ja andis välja aasta arvamusliidri tiitli. Selle pälvis tänavu meediaekspert Raul Rebane. Aunimetuse üleandmisele järgnenud intervjuus andis Rebane selged õpetussõnad tänapäeva meediatarbijale: ärge elage veebipealkirjade järgi, õppige ära info kontrollimise kunst, lugege pikki tekste ja mujaltki kui internetist.

Nendele soovitustele kirjutab Pärnu Postimees alla kahe käega.

“Ma garanteerin, et kui te elate vaid pealkirjade ja nupukeste järgi, saate petetud,” lõpetas Rebane pärast tiitlisaamist toimunud intervjuu. See tõdemus on tõejärgse ühiskonna oma. Näiteid selle kohta, et inimesed ei loe pealkirjast edasi, vaid kujundavad ainult selle põhjal oma arvamuse, kohtas varem anonüümsetes kommentaarides. Osa lugejaid tunnistaski, et loeb ainult pealkirju ja läheb siis kohe kommentaariumi. See, mida kaaskodanikudd teemast arvavad ja räägivad, tundus köitvam kui kirjatükk. Sellist käitumist meie veebiväljaande puhul enam ei esine, sest kommentaare kirjutatakse üliharva. Põhjuseks nõue end identifitseerida. Anonüümselt öelda ei saa. Ometi pole see nähtus täiesti kadunud. Süvenemata kujundatud arvamusavaldused on liikunud sotsiaalmeediasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles