Märt Meesak: Maainimesed ootavad valitsuselt otsuseid

, Vabaerakonna tegevjuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Meesak
Märt Meesak Foto: PP

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson leidis 26. jaanuari Postimehe veergudel, et majanduskasvu toob Eesti inimeste väärtustamine ja maaelu põhiküsimus ei ole õlle hind, vaid miski muu, mis täpselt jäi aga ütlemata.

Minister kiidab põhisaavutusena, et suurele osale tööinimestest jääb iga kuu 62 eurot rohkem kätte kui enne. Iseenesest oluline tegevus, kuna just madalapalgaliste osa on maal suurem kui linnades, kuid see ei saa ju olla ainus majanduskasvu ja maaelu parendamise lahendus.

Ministri jutt, et tasuta ühistransport kogu Eestis on võluvits, mille toimel inimesed kõik maale tagasi kolivad, ei ole riigilt reaalne meede, et maaelu ja -olu järjele aidata. Eesmärk peaks olema eelkõige maapiirkondade kui konkurentsivõimelise elukeskkonna taastamine, et valikus “kuhu minna elama?” oleksid suurlinnade kõrval väikelinnad ja küladki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles