Avo Keel enne finaalturniiri: Kaitses saame paremaks muutuda

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avo Keel.
Avo Keel. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Sel nädalavahetusel toimub Võrus Baltikumi klubisid ühendava võrkpalliliiga finaalturniir, kus mullust tiitlit kaitseb Pärnu võrkpalliklubi meeskond.

Pärnakad kohtuvad laupäevases poolfinaalis kell 19 Tallinna Selveriga ja mängust teevad otseülekande nii Kanal 12 kui Postimehe portaal.

Pärnu meeskonna peatreener Avo Keel jagas enne finaaltunriiri muljeid portaalile Volley.ee.

Olete Selveriga viimasel aastal pidevalt heidelnud, kord on mäng lõppenud ühe ja kord teise paremusega. Põhiturniiril oli viimase vooruni lahtine, kumb võistkond võtab teise ja kumb kolmanda koha. Kas nädalavahetusel saame Võru spordikeskuses näha tasavägist ja kompromissitut lahingut?

Kaks võistkonda on läinud pikka aega põhiturniiril ja omavahelistes mängudes suhteliselt võrdselt, mis tähendab, et pikas perspektiivis ei saa olla olukorda, kus emb-kumb jääks mõnes elemendis teisest väga selgelt maha. See karistataks ruttu ära ja võitu oleks väga raske loota. Algavale mängule mõeldes: mind ei üllataks viie- ega kolmegeimiline mäng, ent seda viimast vaid juhul, kui üks meeskondadest on tõesti mõnes elemendis väga selgelt parem.

Kuidas võistkonna seis enne Credit24 Meistriliiga otsustavaid mänge on?

Kurta millegi üle ei saa, peamine, et kõik terved püsiksid. On ju viimasest ajast valusaid näiteid. Toredasti mänginud Vilniust ei saanud hooaja tähtsaimates mängudes sidemängija aidata ja sisuliselt pool võistkonda oli niimoodi kohe kadunud. Veerandfinaalis Rakverega ei suudetudki korralikku lahingut anda, aga eks selline seis või tulla igas võistkonnas, kus nurgaründaja peab tõstma hakkama. Tartul on rünnakuliidri Bradley Robert Gunteri vigastuse tõttu terav hammas kadunud, selle mõju saame näha eeloleval nädalavahetusel. Kahjuks on mullegi sellised olukorrad tuttavad, ei kadesta üldse Tartu treenereid.

Vaadates tagasi kolmanda kohaga lõppenud põhiturniirile ja edukale karikasarjale, siis mis on need positiivsed elemendid, mida senisest hooajast finaalturniirile kaasa tahaksite võtta?

Matšides, kus on palju mängus (karikamängud, veerandfinaalseeria RTUga ja matšid tugevate konkurentidega põhiturniiril), oleme näidanud päris head tegutsemist ja väga suuri kõikumisi ei ole olnud. Kehvemaid momente on sisse lipsanud, aga üldiselt oleme püsinud tähtsates mängudes koos. Loodan, et see trend jätkub Võruski.

Paremaks saame kindlasti minna kaitsetöös ja lihtsamate pallide mängimisel. Mulle on jäänud mulje, et põhikonkurentidel on kaitsemäng kvaliteedilt parem ja palle jääb rohkem mängu. Meie trennides mul vahel samuti silm lausa puhkab kaitsemängu vaadates, aga siis magame öö ära ja pärast seda on palju jälle läinud.

Hooajale üldiselt vaadates: mul pole klubisiseselt varem sellist mängijate liikumist olnud. Mehi läks ja tuli hulgi. Oluline on olnud koostöö leidmine ja tundub, et päris kehvasti pole see läinud, kui üks tiitleist on juba meie.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles