Euroliit pakub raha purje soetamiseks kalapaatidele

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalapaadid püügi ootel.
Kalapaadid püügi ootel. Foto: Peeter Langovits

Alates 31. märtsist saavad kalurid taotleda põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametist (PRIA) Euroopa merendus- ja kalandusfondi toetust, muutmaks rannapüügipaate energiatõhusamaks.

Abi saab taotleda, et täiustada paadimootorit, kui see muudab aluse tõhusamaks. Näiteks uue propelleri või veovõlli paigaldamiseks, samuti üldjuhul mootori jõul edasi liikuvale kaluripaadile purjete või ainult kerge ülapurje lisamiseks. Tegevuste loendis, mis on kirjas PRIA kodulehel avaldatud toetusmeetme määruses, nimetatakse abikõlblikeks paadile tuulikute, turbiini või päikesepaneeli lisamist, mootorite biokütusel töötavaks ümberehitamist.

Meede kestab 2020. aastani ja toetust antakse korra ühele kuni 12 meetri pikkusele rannapüügilaevale tingimusel, et püügialust ajakohastades ei suurene mootori võimsus ja paati ei kasutata traalimiseks ega trollimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles