Naiskodukaitsjad viisid pildid Kihnu muuseumi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu muuseumis olid näituse avamise järel vestlushoos vallavanem Ingvar Saare ja Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna esinaine Karmen Vesselov.
Kihnu muuseumis olid näituse avamise järel vestlushoos vallavanem Ingvar Saare ja Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna esinaine Karmen Vesselov. Foto: Silvia Paluoja

Kihnu muuseumis näeb märtsi lõpuni Naiskodukaitse 90. aastapäevale pühendatud fotonäitust, mis kajastab Kaitseliidu vabatahtliku eriorganisatsiooni tegevust.

Paarkümmend suuremõõtmelist pilti annavad ettekujutuse nii sõjaeelse kui taastatud naisorganisatsiooni tegevusest. Nagu nentis Pärnu jaoskonna aseesinaine Maie Pitsal, on 2. septembril 1927 asutatud Naiskodukaitse tegevusest, sündmustest ja liikmetest säilinud vähe fotosid, sest juunipöörde järel likvideeris punavõim nii Kaitseliidu kui Naiskodukaitse ja repressioonide kartuses kardeti fotosid säilitada.

Üleriigiline naisorganisatsioon taastati 20. septembril 1991.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles