Paavo Järvi tutvustab EFOga Pärnut kogu Euroopas

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suviti Pärnus kokku tulev rahvusvahelise koosseisuga Eesti Festivaliorkester valmistub selleks, et viia riigi 100. sünnipäeval Eesti muusikakultuuri Euroopa metropolidesse.
Suviti Pärnus kokku tulev rahvusvahelise koosseisuga Eesti Festivaliorkester valmistub selleks, et viia riigi 100. sünnipäeval Eesti muusikakultuuri Euroopa metropolidesse. Foto: Kaupo Kikkas

Dirigent Paavo Järvi eestvõttel hakkab igal suvel Pärnu muusikafestivaliks kokku tulev Eesti Festivaliorkester (EFO) sõitma pärast muusikatihedat nädalat turneedele Euroopa pealinnadesse, tutvustamaks nii Eesti Vabariigi 100. aastapäeva pidustuste raames kui edaspidigi Eestit ja Pärnut.

Tänavune Pärnu muusikafestival ja Järvi akadeemia toimuvad osaliselt sel põhjusel südasuve asemel kuu hiljem, augusti keskpaigas. Teine põhjus on lootus, et ehk leidub suvepealinnas siis rohkem majutuskohti mitmesajapealisele muusikute armeele.

Järvide veetava Pärnu muusikafestivali korraldaja Kristjan Hallik tõdes, et Eesti Festivaliorkestri kontserdireisideks ja plaatide väljaandmiseks moodustati omaette sihtasutus ja võib öelda: orkester on iseseisvunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles