Pooled kaebavad Hiienurmede kohtuotsuse edasi (1)

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus leidis eile, et vennad Filip-Artur Hiienurm (vasakul) ja Benjamin Hiienurm tapsid mullu Pärnumaal taksojuhi koos ning nende süü on ühine.
Pärnu maakohus leidis eile, et vennad Filip-Artur Hiienurm (vasakul) ja Benjamin Hiienurm tapsid mullu Pärnumaal taksojuhi koos ning nende süü on ühine. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu maakohtu 13. märtsi otsusega, kus Filip-Artur ja Benjamin Hiienurmele mõisteti taksojuht Lembit Uibo röövmõrva eest 15 aastat vangistust, pole rahul prokurör ega kaitsjad: nad kõik on teatanud kohtule soovist otsus edasi kaevata.

Filip-Arturi kaitsja Vladimir Sadekov leiab, et tema kaitsealusele mõistetud 15aastane vangistus on tehtut arvestades igati õiglane. Küll soovib ta tutvuda kohtu põhjendustega, jõudmaks selgusele, kas mõrv ikka pandi toime rühmaviisi ja piinaval moel.

Sadekov usub, et tema klient tappis taksojuhi üksi. Kas mõrv sooritati piinaval viisil, sõltub tema ütlust mööda sellest, millal ohver teadvuse kaotas.

Prokuratuuri pressinõuniku Carol Merzini sõnutsi ei saa mõlemale mehele eluaegset vangistust küsinud prokurör Gardi Anderson otsuse edasikaebamise soovi täpsemalt selgitada, enne kui ta pole tutvunud kohtu põhjendustega motiveeritud otsuses. Selle avaldab Pärnu maakohus 3. aprillil.

Benjamini kaitsja Rünno Roosmaa kinnitas edasikaebamise teate esitamist kohtule, kuid temagi ei soovinud enne motiveeritud otsuse lugemist lähemalt kommenteerida. Ta lisas, et pole jõudnud veel Benjaminiga asja arutada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles