Pildid: põnev õppimine Raeküla koolis

, Raeküla kooli majandus- ja matemaatikõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Raeküla koolis korraldati emakeele, loodus- ja reaalainete nädal, kuhu mahtus muudki huvitavat.

Esmaspäeval tutvuti klaasipuhumise kunstiga.

Teisipäeval tähistati emakeelepäeva, mis algas õpetaja Anu Helemäe ja tema õpilaste kõnega kooliperele, mis tõstis eriti au sisse kihnu keele võlu. Põnevust lisas Kihnu rahvariiete nägemine. End sai proovile panna viktoriinis Eesti keelemeeste kohta, loeti ette raamatuid ja tehti e-etteütlus eesti keele tunnis. Algklassid osalesid Pärnu Koidula muuseumis papa Jannseni koolitunnis.

Teisipäeva mahtusid veel õpetaja Mare Vlassovi keemiakatsed, mis osutusid nii populaarseks, et neile, kes vaatama ei mahtunud, tehti korduskatsed reedel.

Kesknädalal korraldas Eesti pangaliit koolis rahatarkuse päeva. 7. ja 8. klassi õpilaste ette astusid pangaeksperdid. Ärikliendihaldurid Andres Angerjärv ja Toomas Sutt (SEB), Merike Lank (Swedbank), Nordea panga Pärnu filiaali juhataja Mati Tiimus ja Nasdaqi Tallinna börsi turundusjuht Ott Raidla panid õpilasi mõtlema finantsoskuste tähtsuse peale.

Vahetundides müüs kooli minifirma JAKAMI isetehtud mahlu, mida ostsid hea meelega lektoridki.

Neljapäev algas matemaatikavõistlusega Känguru, kuhu oli registreerunud kahe klassiruumi jagu õpilasi. Pärnu keskraamatukogus osales 4.b klassi võistkond üleriigilisel kirjandusmängul. 7. klassid aga toimetasid matemaatikatunnis GeoGebra programmiga, mille tulemusena animeeriti tantsivad kriipsujukud.

Reedel osalesid õpilased vahetundides õpetaja Marika Kohvi traditsioonilisel lõbusa matemaatika viktoriinil.

Kogu nädalat iseloomustas pingeline ettevalmistus, sest kohe lõpevad eri võistlustele esitatavate materjalide tähtajad. Minifirmade vabariiklikule võistlusele valmistavad aruanded ette neli 8. klasside õppefirmat, Bright Mindsi võistluse lõppvooru pürivad kolm 6.–7. klassi meeskonda ja Junior Achievement Eesti ettevõtlusmuinasjuttude konkursile saatsime samuti mitu tööd. Kuna tähtis ei ole võit, vaid osavõtt, oleme selle eesmärgi juba täitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles